Внесено зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів щодо підтвердження відомостей в профайлі адвоката

14:40, 15 березня 2023
У разі виявлення недостовірних відомостей в ЄРАУ в профайлі адвоката буде відображатися інформація про те, що такі відомості не підтверджені адвокатом та не відповідають вимогам достовірності.
Внесено зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів щодо підтвердження відомостей в профайлі адвоката
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада адвокатів України внесла зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів.

Так, реєстратор (створювач) Адміністратора бази даних ЄРАУ, у разі виявлення недостовірних відомостей в ЄРАУ, щодо отримання адвокатом свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, негайно повідомляє про це адвоката та Адміністратора ведення ЄРАУ.

З часу такого виявлення, в профайлі адвоката відображається інформація про те, що такі відомості в ЄРАУ щодо права на заняття адвокатською діяльністю не підтверджені адвокатом та не відповідають вимогам достовірності, згідно Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України.

Дані відомості не можуть бути використані як підтвердження права на заняття адвокатською діяльністю, до надання адвокатом належних документів на підтвердження достовірності зазначених відомостей, якими є рішення відповідної ради адвокатів регіону, кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури регіону.

У разі надання адвокатом зазначених підтверджуючих документів, реєстратор (створювач) Адміністратора бази даних ЄРАУ вносить (підтверджує) відомості про адвоката до ЄРАУ на підставі рішення Адміністратора ЄРАУ – Ради адвокатів України.

 У випадку виникнення змін серед складу учасників організаційно – правових форм адвокатського об’єднання чи адвокатського бюро заяву про внесення відповідної інформації в ЄРАУ має право подавати керівник адвокатського об’єднання чи адвокатського бюро з копіями підтверджуючих документів.

У випадку надсилання адвокатом заяви про внесення будь-яких змін до відомостей, що містяться в ЄРАУ засобами поштового зв’язку, справжність підпису адвоката на заяві засвідчується нотаріально.

У випадку надходження відповідної заяви за допомогою електронної пошти (електронний лист може бути прийнятий виключно, якщо він надійшов з адреси електронної пошти, яка зазначена в профайлі адвоката в ЄРАУ) така заява має бути скріплена Електронним цифровим підписом. Додатки до заяв (якщо вони передбачені цим Порядком) повинні бути завірені нотаріально (у випадку надсилання заяви засобами поштового зв’язку), або ЕЦП (у випадку надсилання заяви за допомогою електронної пошти).

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду