ВАКС оголосив у розшук нардепа Сергія Шахова

09:26, 31 березня 2023
Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора та оголосив обвинуваченого у недекларуванні майна у розшук, зупинивши судове провадження на час розшуку.
ВАКС оголосив у розшук нардепа Сергія Шахова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук обвинуваченого у недекларуванні майна народного депутата Сергія Шахова, задовольнивши відповідне клопотання сторони обвинувачення.

«Обвинуваченого Шахова оголосили в розшук. Зупинити судове провадження щодо Шахова до його розшуку…Ухвала оскарженню не підлягає», - оголосила рішення головуюча суддя Віра Михайленко

На сьогоднішнє засідання суддя нардеп вчергове не з’явився. Його захисник повідомила, що Шахов з 20 лютого перебуває на стаціонарному лікуванні у місті Бішкек. При цьому адвокат не змогла надати підтвердження перетину кордону

«Що ж він у Вас такий хворобливий, півроку постійно в лікарнях?», - зіронізувала головуюча суддя Віра Михайленко.

Зі свого боку прокурор попросив суд оголосити Шахова у розшук у зв’язку з систематичного неявкою депутата на судове засідання без пояснення причин. Він також додав, що захист не надав оригінали документів про лікування депутата, а на запит до лікувальної установи обвинувачення отримало відповідь, що файл на пацієнта Сергій Шахов відсутній.

Суд задовольнив клопотання прокурора у повному обсязі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 21 лютого Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати примусовий привід до обвинуваченого у недекларуванні нардепа Шахова. Однак цю ухвалу не було виконано через відсутність депутата.

За версією слідства, Шахов у декларації за 2020 рік не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київської області та офіс, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є його цивільна дружина.

Загалом депутат, на думку слідчих, приховав майна на суму майже 88 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд