Нацбанк поліпшив прогноз зростання економіки у 2023 році з 0,3% до 2%

14:52, 27 квітня 2023
За словами голови правління НБУ Андрія Пишного регулятор покращив прогноз економічного зростання у зв’язку зі швидким відновленням енергосистеми та м’якою фіскальною політикою.
Нацбанк поліпшив прогноз зростання економіки у 2023 році з 0,3% до 2%
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк поліпшив прогноз зростання ВВП за підсумками поточного року з 0,3% до 2%. Про це на брифінгу заявив голова правління НБУ Андрій Пишний.

«Економіка цього року повернеться до зростання, яке пришвидшиться у наступні роки. З огляду на швидке відновлення енергетичної системи, а також м’яку фіскальну політику прогноз економічного зростання у 2023 році поліпшено з 0,3 до 2%», – зазначив очільник НБУ.

При цьому Андрій Пишний додав, що основним припущенням марокпрогнозу національного банку «як і раніше є збереження високих безпекових ризиків до початку 2024 року».

«Ключовим ризиком для цього прогнозу залишається триваліший термін та інтенсивність війни. Вони можуть мати суттєвий негативний вплив на економічну активність та призвести до погіршення інфляційних та курсових очікувань», – додав очільник Нацбанку.

Серед додаткових ризиків Андрій Пишний назвав припинення роботи «зернового коридору» та «загострення проблем з обмеженням імпорту українського продовольства європейськими партнерами та повільніше ніж очікувалося зниження світової інфляції».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в МВФ не виключають падіння економіки України у 2023 році до -3%.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду