Кабмін ухвалив постанову про блокування імпорту пального з рф

14:57, 11 травня 2023
Урядовці ухвалили рішення про заборону імпорту в Україну нафти та нафтопродуктів «невизначеного походження», які за даними учасників ринку вироблені в рф.
Кабмін ухвалив постанову про блокування імпорту пального з рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка має заблокувати імпорт російського пального в Україну. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 9 травня.

Рішенням уряду внесено зміни до постанови №1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з російської федерації” та встановлено заборону на імпорт нафти, нафтопродуктів та бензину російського походження.

Під урядову заборону потраплять: нафта та нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі;

Нафта та нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, з вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), причому ці нафтопродукти є основними складовими частинами продуктів; відпрацьовані нафтопродукти;

Гази нафтові та інші вуглеводні в газоподібному стані;

Паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;

Біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Слід зазначити, що Україна офіційно з початку війни не імпортує російські нафту та бензин. Водночас російське пальне за інформацією учасників ринку продовжує потрапляти на український ринок як «пальне невизначеного походження». За словами заступника міністра енергетики Микола Колісник, рішення уряду закриває цю лазівку.

«Відтепер паливо невизначеного походження ( рф) не зможе потрапити на український ринок», —зазначив заступник міністра.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується заборонити громадянам рф набувати право власності на земельні ділянки та водні об'єкти.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська