Раді пропонують заборонити громадянам рф набувати право власності на земельні ділянки та водні об'єкти

21:15, 18 квітня 2023
Народні депутати хочуть зобов’язати фізичних та юридичних осіб з рф відчужити право власності та/або користування такими об’єктами протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом.
Раді пропонують заборонити громадянам рф набувати право власності на земельні ділянки та водні об'єкти
Джерело фото: inlviv.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9218 про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою захисту права власності Українського народу.

У пояснювальній записці йдеться, що метою законопроєкту є збереження природних об’єктів права власності Українського народу від злочинних дій держави, яка почала повномасштабну війну проти України, та її резидентів, а також унеможливлення набуття такими суб’єктами права власності на землю, земельні ділянки, ліса, надра, користування водними об’єктами.

Проектом Закону пропонується встановити заборону для держави-агресора та її громадян, юридичних осіб та міжнародних об’єднань, організацій,
створених та зареєстрованих відповідно до законодавства держави-агресора, набувати право власності на землю, земельні ділянки, ліса, надра, користуватися водними об’єктами.

Зазначені особи зобов’язані відчужити право власності та/або користування такими об’єктами протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом. Усі дозволи на спеціальне водокористування, надані зазначеним особам, підлягають анулюванню протягом одного місяця з дня набрання чинності цим Законом.

У Земельному кодексі України закріплюється положення, згідно з яким не допускається продаж земельних ділянок державної або комунальної власності
державі-агресору, громадянам держави-агресора, юридичним особам та міжнародним об’єднанням чи організаціям створеним та зареєстрованим відповідно до законодавства держави-агресора.

Також у змінах до ст. 6 Закону України «Про виключну (морську) економічну зону України» пропонується передбачити, що будь-яка діяльність
держави-агресора, юридичних осіб, міжнародних організацій, об'єднань громадян створених та зареєстрованих відповідно до законодавства держави-агресора, громадян держави-агресора у виключній (морській) економічній зоні України заборонена.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська