Кабмін дозволив брати участь у тендерах компаніям з РФ та Білорусі: за якої умови

16:33, 15 травня 2023
Урядовці ухвалили рішення, яким дозволили брати участь у тендерах компаніям з РФ та Білорусі, українські активи яких передано в управління АРМА.
Кабмін дозволив брати участь у тендерах компаніям з РФ та Білорусі: за якої умови
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив брати участь в держзакупівлях російським компаніям, майно яких конфісковано. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №471 від 12 травня.

Зазначеною постановою, зокрема внесено зміну до постанови №1178 Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування та передбачено заборону на участь у тендерах для компаній з РФ та Білорусі та встановити, що юридичні особи з РФ та Білорусі, а також компанії, зареєстровані відповідно до законодавства цих країн, не мають права брати участь у тендерах окрім випадку, коли їхні активи передано в управління АРМА.

Тобто в тендерах зможуть взяти участь лише ті компанії з РФ та Білорусі щодо українських активів яких ухвалено рішення про конфіскацію, оскільки передача в управління АРМА є частиною процесу конфіскації зазначених активів. Також не зможуть взяти участь у тендерах українські компанії, які вирішили перереєструватися за російським законодавством.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», профільний комітет ВР підтримав законопроєкт, який передбачає збільшення строку розгляду справ про конфіскацію активів осіб, які так чи інакше підтримують агресію РФ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду