Як створити корупцію у Нацагентстві з акредитації, штучно затягуючи розгляд документів, відео

14:50, 26 травня 2023
У Нацагентстві, вочевидь, з’явилася якась чорна діра, куди потрапляє безліч документів, які ніхто не може знайти, оскільки відповідальні працівники або не відповідають, або у відрядженні.
Як створити корупцію у Нацагентстві з акредитації, штучно затягуючи розгляд документів, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після виходу сюжету стосовно відсутності на роботі керівника Нацагентства з акредитації Сергія Костюка та його заступників, до Право ТВ звернулися органи з оцінки відповідності, документи яких лежать у кабінетах НААУ без руху з грудня 2022 року.

Ми вирішили спільно с представником органу перевірити, що насправді відбувається у НААУ.

Як виявилося, один чиновник переадресовує на іншого, а більша частина профільних співробітників – «у відрядженні».

У ході журналістського розслідування ми встановили, що працівникам просто зкомандували «заховатися» і не відповідати на питання.

Фактично, у Нацагентстві, вочевидь, з’явилася якась чорна діра, куди потрапляє безліч документів, які ніхто не може знайти, оскільки відповідальні працівники або не відповідають, або у відрядженні.

Така ситуація може призвести до розірвання угод про взаємне визнання з боку Європейської кооперації з акредитації, Міжнародної кооперації з акредитації лабораторій та Міжнародного форуму з акредитації, що, в свою чергу, поставить хрест на підписанні Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції або, простіше кажучи, на «промисловому безвізі».

Питанням створення корупційних ризиків  НААУ під час того, як вся країна спрямовує сили на боротьбу з ворогом, вже зацікавилися громадські організації, які допомагають фронту.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді