Уряд визначив головного з ліквідації наслідків підриву Росією Каховської ГЕС: хто ним став

11:16, 7 червня 2023
Кабінет міністрів ухвалив розпорядження, яким визначив керівника робіт з ліквідації наслідків підриву Росією греблі Каховської ГЕС.
Уряд визначив головного з ліквідації наслідків підриву Росією Каховської ГЕС: хто ним став
Фото: mvs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів призначив керівника робіт з ліквідації наслідків підриву Росією греблі  Каховської ГЕС. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №497 від 6 червня.

Згідно з документом, керувати роботами з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС буде міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Крім цього урядовці доручили керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру державного рівня, пов’язаної з підривом Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції, в одноденний строк вжити визначених законодавством заходів для безпосередньої організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, зокрема утворити штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, до складу якого включити представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства енергетики, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державного агентства водних ресурсів, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Херсонської обласної військової адміністрації, інших заінтересованих органів державної влади та представника Офісу Президента України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд виділив з Фонду відновлення  1,5 млрд гривень для будівництва двох нових магістральних водогонів. Це потрібно, аби забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою у зв’язку з підривом РФ Каховської ГЕС.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду