За побиття депутата суд відправив хулігана під особисте зобов'язання

16:31, 13 червня 2017
Спочатку «боксеру» загрожував арешт або обмеження волі на строк до п'яти років, але він відбувся легким покаранням.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Центральний районний суд міста Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту місцевому жителю, якого підозрюють у скоєнні кримінального злочину за ч. 1 ст. 296 КК України.

Згідно з матеріалами клопотання, 8 червня чоловік, перебуваючи в будівлі Миколаївської обласної ради, побачив, як між двома депутатами виникла сварка, яка переросла в сутичку. Після цього він ударив одного з чоловіків, передає прес-служба суду.

«У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 07:00, посилаючись на обґрунтування підозри, що підтверджується протоколом огляду одного з інтернет-ресурсів і протоколами допиту свідків. Як ризики він відзначив, що підозрюваний може переховуватися від слідства та суду, впливати на свідків », — відзначили в суді.

Захисник висловився проти задоволення клопотання, зазначивши, що підозра є необґрунтованою, а ризики відсутні.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін і зважаючи на те, що, відповідно до ч. 2 ст. 181 КПК України, домашній арешт може бути застосований виключно до осіб, які підозрюються в скоєнні злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі, а санкція ч. 1 ст. 296 КК України передбачає таке покарання, слідчий суддя відмовив у задоволенні клопотання.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, з покладанням на нього обов'язків з'являтися за викликом слідчого, прокурора і суду, а також утриматися від спілкування з вищезазначеним депутатом, і забороною відвідувати Миколаївську обласну раду, крім як з дозволу слідчого, прокурора.

Санкція ч. 1. ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 (8500 грн) до 1 тис. (17 тис. Грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду