Двоє суддів тимчасово відсторонені від правосуддя

12:17, 20 червня 2017
На підставі рішення другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя двох суддів тимчасово відсторонили від правосуддя.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Згідно з п. 7 ст. 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та ч. 2 ст. 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», з огляду на рішення, прийняте другою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 19 червня, суддя Оболонського районного суду міста Києва Бевзенко (Оробець) Юлія Павлівна і суддя Дарницького районного суду міста Києва Набудович Ірина Олександрівна тимчасово відсторонені від правосуддя.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

У разі прийняття органом, який розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відсторонюється від правосуддя до прийняття рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від правосуддя без прийняття Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Термін дії відсторонення суддів від правосуддя — до прийняття Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення дисциплінарної палати.

Нагадаємо, в лютому 2016 року ВККС розглянула звернення громадської організації «Майдан — Громадський контроль» про звільнення судді Дарницького районного суду міста Києва Ірини Набудович.

Відзначимо, що суддя Ірина Набудович приймала рішення щодо учасника Автомайдану. Тоді Вища кваліфкомісія прийняла рішення рекомендувати Вищій раді юстиції звільнити суддю за порушення присяги.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва