Невдаха земельний рейдер спробував відігратися на судді

17:31, 12 липня 2017
Не зумівши добитися від суду вигідного для себе рішення, громадянин вирішив поскаржитися на суддю в ВРП.
Невдаха земельний рейдер спробував відігратися на судді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

12 липня 2017 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тарутинського районного суду Одеської області Наталії Тончевої, відкриту за скаргою В. Окишора.

Даний громадянин в Тарутинському районному суді Одеської області намагався вирішити на свою користь земельний спір щодо прав на земельні ділянки (паї) сільськогосподарського призначення.

Втім, до суду із заявою звернувся реальний власник земельних ділянок, вказуючи на перешкоди, які чинить йому колишній орендар в доступі до користування власним майном. На підтвердження своїх прав він посилався на рішення державного реєстратора про проведення державної реєстрації зазначених земельних ділянок.

Суддя Наталя Тончева, розглянувши обставини справи, підтримала сторону законного власника. Вона також відмовила В. Окишору в зустрічному позові, зазначивши в мотивувальній частині постанови, що заявник, згідно з даними державної реєстрації, не має прав на зазначені земельні ділянки.

Суд апеляційної інстанції в своїй постанові зазначив, що суддя Тарутинського районного суду неправильно застосувала терміни позовної давності, проте підтримав рішення по суті.

В. Окишор вирішив поскаржитися на дії судді до Вищої ради правосуддя, звинувачуючи її в затягуванні розгляду справи і зриві процесуальних строків.

Наталя Тончева в своїх поясненнях погодилася, що терміни були порушені, проте на це були об'єктивні причини, оскільки цивільна справа перебувала в суді першої інстанції сім місяців і її розгляд неодноразово відкладалося в силу наступних причин: на прохання сторін, через неявку сторін, в зв'язку з відпусткою судді.

На думку судді, справа навмисне не затягувалося, а всі клопотання сторін задовольнялися.

Порадившись, Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя взяла до уваги пояснення судді і постановила закрити дану дисциплінарну справу.

Нагадаємо, при межових спорах є кілька варіантів захисту своїх прав.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду