Член ВСП Павло Гречковський заявив про тиск на себе

12:30, 22 вересня 2017
ГПУ заблокувала банківські рахунки члена ВСП і його сім'ї.
Член ВСП Павло Гречковський заявив про тиск на себе
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генпрокуратура заблокувала всі банківські рахунки члена Вищої ради правосуддя.

Про це повідомив Павло Гречковський на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, ГПУ позбавила можливості користуватися безготівковими коштами також і членів його сім'ї. Гречковський вважає дані дії грубим тиском на нього як члена ВСП.

«ГПУ пробиває чергове дно. У понеділок мої банківські картки, в тому числі зарплатна, а також рахунки і картки моєї дружини та сина, і вже геть за межею моралі — пенсійний рахунок мого 81-річного батька, заблоковані. Кошти не арештовані, але доступу до грошей немає.

Я так розумію, що в такий спосіб Генеральна прокуратура вітає мене з «ювілеєм» кримінальної справи, яку вже півтора місяці з невідомих причин не передає до суду.

Приватбанк різко змінив ставлення до клієнтів з прізвищем Гречківський і уникає відповідей та не пояснює причин такої поведінки. Кажуть, треба чекати пояснень з центрального офісу в Дніпрі, а письмова комунікація забере не менше 7 днів. Точно можу сказати, що до переліків проблемних клієнтів чи власників сумнівних рахунків ніхто в моїй родині, ні я сам не включені. Водночас, у мене є інформація, що менеджмент Привату підштовхнули до порушень закону люди з Нацбанку, виконуючи «переконливе» прохання ГПУ.

Тому і не видається дивним той збіг, що відповідь банку треба чекати 7 днів. Саме за 7 днів, з наступного понеділка Вища рада правосуддя прийматиме фінальні рішення для формування Верховного суду.

Позбавлення моєї родини можливостей користуватися легально заробленими безготівковими коштами я вважаю грубим тиском на мене як члена ВРП.

Утверджує мене в такій версії і те, що замовники справи проти мене вчиняли тиск на мене як на члена ВРП ще минулого року, коли реформа була на стадії проекту. Про це я писав у своїх заявах до керівництва Вищої ради юстиції більше року тому.

Висновок: поки справа «заглохла», причетні до неї задіяли інструмент незаконного фінансового впливу через державний банк. Спосіб його використання абсолютно свавільний — зарплатні та пенсійні картки не блокують ніколи. Але тут дійшли навіть до цього.

Прогноз — нові провокації проти мене, які можуть бути не менше жорсткими, ніж те, що сталося 21 вересня минулого року. Фінансовий аспект цієї ситуації вже доручений групі досвідчених адвокатів. Працівники банку та чиновники, причетні до цих зловживань, будуть притягнуті до відповідальності згідно законодавства», — заявив Гречковський.

Нагадаємо, Генпрокуратура просила ВСП призупинити повноваження Павла Гречковського на чотири місяці. Він підозрювався в замаху на шахрайство, а саме у вимаганні 500 тис. дол. За нібито вплив на прийняття судом необхідного рішення. Однак ВСП відмовив у клопотанні заступника генпрокурора про відсторонення від посади Гречковського.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва