Вищий спецсуд спростовує недостовірну інформацію

14:03, 9 листопада 2017
ВССУ опублікував спростування інформації щодо суддів ВССУ.
Вищий спецсуд спростовує недостовірну інформацію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прес-служба Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ опублікувала спростування недостовірної інформації щодо суддів ВССУ.

Так, 8 листопада член Громадської ради доброчесності Роман Маселко на своїй сторінці в Facebook розповсюдив повідомлення про те, що судді ВССУ Сергій Слинько та Станіслав Кравченко звільнили з-під варти Пукача О. П., що дозволило йому втекти. Зазначена інформація є неповною, що спричинило поширення перекручених повідомлень в ЗМІ.

Прес-служба ВССУ вважає за необхідне довести до громадськості інформацію.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі суддів Глоса Л.Ф., Слинька С.С., Кравченка С.І. 5 листопада 2003 року дійсно розглядала апеляцію Пукача О. П. і його захисників на постанову судді Печерського районного суду міста Києва від 23 жовтня 2003 року, якою відносно Пукача О.П., обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу), було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У той же час, як видно з наданого Романом Маселко рішення, Пукач О.П. в той час в скоєнні вбивства Гонгадзе Г.Р. не був звинувачений.

Після зміни йому запобіжного заходу на підписку про невиїзд слідство ще тривало близько 8 місяців, подань про зміну запобіжного заходу на більш суворий не надходило, провадження у справі було закрито ухвалою відповідної постанови суду.

Прес-служба ВССУ звертається до представників громадських організацій та ЗМІ ретельніше перевіряти факти перед розповсюдженням інформації, запобігати поширенню спотвореної інформації, спрямованої на підрив довіри до судової влади.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада суддів проводить співбесіду з кандидатами в судді Конституційного Суду.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір