Велика Британія може оштрафувати TikTok на 29 млн доларів: назвали причину

21:44, 26 вересня 2022
TikTok міг обробляти дані дітей до 13 років без належної згоди батьків.
Велика Британія може оштрафувати TikTok на 29 млн доларів: назвали причину
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Велика Британія може оштрафувати соціальну мережу TikTok на 29 мільйонів доларів після розслідування, яке показало, що програма, можливо, порушила закон про захист даних, не забезпечивши конфіденційність дітей, передає Reuters.

У ході розслідування було з'ясовано, що TikTok міг обробляти дані дітей до 13 років без належної згоди батьків і не міг надати належну інформацію своїм користувачам прозорим чином.

«Компанії, що надають цифрові послуги, несуть юридичний обов'язок впроваджувати засоби захисту, але, на нашу думку, TikTok не виконав цю вимогу», - заявив комісар з інформації Джон Едвардс.

Попередній висновок говорить про те, що TikTok порушував закон Великобританії про захист даних у період із травня 2018 року до липня 2020 року.

Раніше ми писали, що у TikTok новий тренд quiet quitting: що означає «тихе звільнення» і чому міленіали масово записують ролики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області