Скіфське золото має бути передано Україні, — Верховний суд Нідерландів

12:30, 9 червня 2023
Суд відхилив касаційну скаргу «кримських музеїв» та ухвалив, що скіфське золото має бути передано Україні.
Скіфське золото має бути передано Україні, — Верховний суд Нідерландів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний суд Нідерландів відхилив касаційну скаргу «кримських музеїв» та ухвалив, що скіфське золото має бути передано Україні. Про це йдеться на сайті Суду.

Так, рішення суду про те, що Музей Алларда Пірсона повинен передати кримські скарби державі Україна, залишається в силі.

Верховний суд відхилив касаційну скаргу «музеїв Криму», а тому постанову суду залишив без змін.

«На думку Верховного Суду, скарги на порушення статті 1 Першого протоколу ЄСПЛ безпідставні. Суд зміг постановити (i) що Наказ є достатньо доступним, точним і передбачуваним і що його застосування не є свавільним, (ii) що держава Україна має законний інтерес у захисті своєї культурної спадщини та (iii) що застосування Наказу як тимчасового заходу, а саме до стабілізації ситуації в Криму, являє собою справедливий баланс між порушенням прав Кримських музеїв та інтересом держави Україна щодо захисту її культурної спадщини.

Верховний суд також вважає, що апеляційний суд дійшов висновку про те, що наказ слід застосовувати як «правило пріоритету» в цій справі на основі свого тлумачення змісту, характеру, змісту та сфери застосування наказу. На думку Верховного Суду, апеляційний суд правильно застосував норми та правила закону.

Рішенням Верховного суду цей спір припинено. Музей Алларда Пірсона має передати художні скарби державі Україна, а не музеям Криму», — йдеться у постанові Верховного суду.

Раніше ми писали, що генеральний адвокат Верховного суду Нідерландів підтвердив необґрунтованість скарг РФ у справі про «скіфське золото».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд