Суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя

12:11, 9 січня 2024
ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Приморського районного суду міста Одеси.
Суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя
Джерело фото: sudreporter.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 9 січня 2024 року задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка та тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Приморського районного суду міста Одеси Іллю Лонського у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 369, частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України, а саме у замаху на надання неправомірної вигоди іншій судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману судді Приморського районного суду м. Одеси, за що передбачається покарання на строк від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду, триває судовий розгляд.

Нагадаємо, що 10 серпня 2023 року Вища рада правосуддя 10 серпня 2023 року надала згоду на утримання під вартою судді Приморського районного суду Одеси Іллі Лонського.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва