Представлена ресурсна кімната для навчання дітей-інвалідів. ФОТО

10:16, 5 липня 2017
Марина Порошенко презентувала проект ресурсної кімнати для інклюзивних шкіл України.
Представлена ресурсна кімната для навчання дітей-інвалідів. ФОТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

«Дружина Президента України Марина Порошенко разом з віце-прем'єр-міністром — міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубко, першим заступником міністра освіти і науки України Володимиром Ковтунцем і головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентином Резніченко презентували проект ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних школах України. Презентація відбулася в ресурсній кімнаті центру «Сім'я» для дітей та молоді з функціональними обмеженнями», — повідомляє відомство.

За словами дружини президента, для України ресурсні кімнати в навчальних закладах є новими, але для європейських країн вони вже давно стали нормою.

Марина Порошенко відзначає, що така практика використовується в навчальних закладах США, Норвегії, Данії, Литви та Молдови.

«Перша українська ресурсна кімната в інклюзивній школі з'явиться в Дніпропетровській області», — сказала дружина резидента.

Ресурсна кімната — це окремий спеціально обладнаний клас для дітей з особливими освітніми потребами, де вони вчаться за індивідуальним планом розвитку в супроводі корекційного педагога.

Згідно з проектом, кімната містить навчальну, соціально-побутову, ігрову зони і зону для відпочинку. У кімнаті також є кухня для отримання дитиною повсякденних навичок, а також корекційні і наочні засоби для проведення розвиваючих занять. Меблі в ній модульні, що дозволяє по-різному формувати робочі зони — індивідуальні і для роботи в групах.

Согласно проекту, комната содержит учебную, социально-бытовую, игровую зоны и зону отдыха. В комнате также есть кухня для получения ребенком повседневных навыков, а также коррекционные и наглядные средства для проведения развивающих занятий. Мебель в ней модульная, что позволяет по-разному формировать рабочие зоны — индивидуальные и для работы в группах.

 

Крім цього, приміщення оснащене інтерактивною дошкою, комп'ютерним обладнанням та принтером для роботи з додатковим навчальним матеріалом.

Як підкреслила Марина Порошенко, в першу чергу ресурсна кімната — це можливість купувати соціальний досвід, адже основне завдання інклюзивної освіти для таких дітей — підготувати їх до самостійного дорослого життя.

«На допомогу місцевим громадам ми розробили стандарти для нового освітнього простору в громадах. Вони вже містять обов'язковий елемент доступності», — підкреслив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, 24 квітня дружина президента України Марина Порошенко повідомила, що інклюзивна освіта — це потреба сьогодення і майбутнього.

Також 5 травня президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами в освітніх послугах». Після, 23 травня, Верховна Рада прийняла закон.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду