Підприємці зможуть навчатися за кордоном

11:53, 31 липня 2017
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запускає програму стажування для українських менеджерів і підприємців в Німеччині.
Підприємці зможуть навчатися за кордоном
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Програма реалізується в рамках співпраці між урядом України та Німеччини.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Міністерство економічного розвитку з німецьким Товариством з міжнародного співробітництва «GIZ» реалізує програму стажування для менеджерів компаній і підприємців.

Програма «Fit for partnership with Germany» ( «Підготовлені до співпраці з Німеччиною») повинна посприяти виходу українських підприємств на міжнародному ринку і збільшенню їх конкурентоспроможності.

Як говориться в повідомленні, стажування має на меті підвищити кваліфікацію українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності через оволодіння ними нових компетенцій в різних сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами.

Так, у 2017 році менеджерами і підприємцями з України запропонований список програм стажувань з економічною кооперацією в сфері енергоефективності, в секторі охорони здоров'я та/або індустрії охорони здоров'я, аграрному секторі і сфері переробки сміття та/або екологічної утилізації сміття.

Відзначається, що українські підприємці і менеджери зможуть перебувати в Німеччині чотири тижні. Зазначений час дасть можливість налагодити співпрацю з місцевим бізнесом, а також отримати досвід у вирішенні багатьох управлінських питань з інновацій під час відвідин німецьких підприємств.

Німецька сторона бере на себе обов'язки по видатках на проживання, харчування (сніданок), страхування, поїздкам по Німеччині в обмеженій кількості, передбачені умовами програми (індивідуальні зустрічі, семінари, виставки та ін.).

Так, для отримання права на участь в програмі необхідно: звернутися за консультацією до партнерської структурі в своєму регіоні; заповнити анкету в електронній формі та відправити партнерам або Програмному бюро; підготувати документи для співбесіди; пройти конкурсний відбір в своєму регіоні або в Києві.

Детальніше можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, «Fit for partnership with Germany» — програма, що реалізується урядом ФРН для підтримки зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Програма охоплює 19 країн, в число яких входять: Азербайджан, Білорусь, В'єтнам, Грузія, Єгипет, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, Китай, Мексика, Молдова, Монголія, Росія, Туніс, Туркменістан, Узбекистан, Україна та Чилі. Зазначена програма в Україні реалізується з 2001 року.

«Цільовою групою програми є керівники середньої і вищої ланки підприємств з експортно-імпортним потенціалом у віці до 45 років, які мають досвід роботи на керівній посаді в економічній і підприємницькій сферах не менше двох років», — повідомляє відомство.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд