Полторак оцінив ймовірність нового витка агресії в Україні

13:32, 7 серпня 2017
Полторак вказав на готовність України відбити можливу агресію з боку Росії.
Полторак оцінив ймовірність нового витка агресії в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони України вважає загрозою російські військові навчання «Захід-2017» у своїх кордонів і висловлює готовність адекватно на них реагувати.

Про це заявив глава Міноборони Степан Полторак після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, передає «Українська правда».

На його думку, навчання, заплановані РФ, досить сильні і можуть бути використані, «щоб почати агресію не тільки проти України, але і проти будь-якої країни Європи, які мають спільний кордон з Росією».

Генсекретар НАТО повідомив, що групування НАТО в Східній Європі посилять.

Полторак також вказав на готовність України відбити можливу агресію з боку Росії.

«Передбачені величезні перекидання військ і маневри (під час російських навчань, — прим. ред.). Тільки для перекидання особового складу замовлено 4 тис. вагонів. Це дуже велике групування, і, звичайно, проведення таких навчань на кордоні з Україною є загрозою», — зазначив глава Міноборони.

Об'єднані російсько-білоруські навчання «Захід-2017» відбудуться вже восени і, на думку голови Верховної Ради України Андрія Парубія, можуть бути використані для прямої агресії або диверсійних дій проти України.

Тим часом секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зазначає, що на даних навчаннях відпрацьовуватимуться наступальні операції в європейському напрямку, зокрема на Литву і Польщу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося що Міноборони не має наміру примусово відправляти на службу в район проведення АТО покликаних на військову службу офіцерів запасу.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва