Як зростатиме мінімальна пенсія до кінця року

22:43, 18 липня 2022
Наступні перерахунки очікуються 1 жовтня та 1 грудня.
Як зростатиме мінімальна пенсія до кінця року
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні було заплановано провести п'ять підвищень пенсійних та інших соціальних виплат. Частина вже відбулася, зокрема, липнева. Наступні перерахунки очікуються 1 жовтня та 1 грудня. Про те, як зростатиме мінімальна пенсія та інші соцвиплати, розповіли Факти ICTV.

Перше підвищення мінімальної пенсії відбулося у січні (1934 грн), а останнє 1 липня до 2027 грн внаслідок збільшення прожиткового мінімуму.

Наступний перерахунок відбудеться 1 жовтня – тоді мінімальна зарплата зросте до 6700 грн, а мінімальна пенсія до 2680 грн (це стосується непрацездатних осіб, які досягли 65-річного віку та мають страховий стаж 35 років для чоловіків та 30 років для жінок).

Також з 1 жовтня для пенсіонерів віком від 70 років з відповідним стажем мінімальну пенсію встановлять на рівні 3000 грн.

У грудні мінімальна пенсія для пенсіонерів 60-70 років становитиме 2500, якщо у них достатньо стажу і вони не працюють. Якщо ж страховий стаж менше 30 або 35 років, то мінімальну пенсію встановлять пропорційно до наявного стажу, ґрунтуючись на індексації.

Раніше ПФУ роз’яснив нові правила отримання пенсії для переселенців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду