ДБР повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які очолили міністерства в так званих «Л/ДНР»

17:37, 20 липня 2022
Представники РФ запропонували правоохоронцю, який залишився на окупованій території, обійняти посаду «виконувача обов’язків голови адміністрації селища міського типу Мангуш ДНР», на що він погодився.
ДБР повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які очолили міністерства в так званих «Л/ДНР»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям Луганської та Донецької областей, які перейшли на бік агресора. Про це повідомляє пресслужба Бюро. 

У травні 2022 року представники країни-агресора запропонували правоохоронцю, який залишився на окупованій території, обійняти посаду «виконувача обов’язків голови адміністрації селища міського типу Мангуш «ДНР».

Зрадник погодився обійняти посаду та розгорнув активну діяльність: почав проводити так звані брифінги та зустрічі з громадянами смт Мангуш, підприємств, установ та організацій, окупаційними ЗМІ тощо.

ДБР підозрює його у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Псевдовиконуючому обов’язків голови адміністрації смт Мангуш «ДНР» загрожує позбавлення волі строком до 10 років.

Крім того, повідомлено про підозру ще трьом колишнім правоохоронцям з Луганщини. Звільнившись з роботи у 2020 році, вони виїхали на тимчасово непідконтрольні території. Після початку російської агресії вони засвітились на посадах директора «державної служби Міністерства юстиції» і заступника Міністра юстиції так званої луганської народної республіки, а також заступника генерального прокурора псевдореспубліки.

ДБР також повідомило їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1. ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Санкція статей передбачає позбавлення волі строком до 10 років. Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду