Перерахують майже 100 млн грн: визначились перші отримувачі грантів на розвиток бізнесу

13:24, 27 липня 2022
Найбільше грантів отримають жителі Києва – 101 успішна заявка.
Перерахують майже 100 млн грн: визначились перші отримувачі грантів на розвиток бізнесу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Мінекономіки повідомили, що перші 424 підприємці найближчим часом зможуть започаткувати або розширити свій бізнес завдяки державній програмі грантів. На їхні рахунки буде перераховано 98,2 млн грн. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Найбільше грантів отримають жителі Києва – 101 успішна заявка. Також лідерами за кількістю позитивних рішень є підприємці з Київської (62 заявки), Дніпропетровської (52 заявки) та Полтавської (40 заявок) областей.

Серед сфер діяльності найбільше грантів буде спрямовано на розвиток чи створення підприємств оптової та роздрібної торгівлі і ремонту автотранспортних засобів – 142. Також 127 одержувачів коштів планують започаткувати підприємства переробної промисловості. Ще 66 грантів отримають субʼєкти господарювання на створення чи розвиток власних готелів, кемпінгів, кав’ярень і ресторанів.

Загалом вже 5031 підприємець подав запит через портал «Дія» на отримання мікрогрантів. Всі, хто успішно пройде етапи відбору та буде оцінений високим балом, одержать від 50 до 250 000 грн на існуючу чи нову справу.

Кошти можна використати для закупівлі або лізингу обладнання, оренди приміщення, придбання сировини і матеріалів. Учасник зобов’язаний створити 1–2 робочих місця та провадити діяльність впродовж трьох років, сплачуючи податки і збори.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді