Понад $15 тисяч за переправлення військовозобов’язаного через кордон – громадянину повідомлено про підозру

17:04, 1 серпня 2022
Наразі перевіряється причетність до скоєння цього злочину службових осіб військового комісаріату та членів військово-лікарської комісії.
Понад $15 тисяч за переправлення військовозобов’язаного через кордон – громадянину повідомлено про підозру
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За даними слідства, підозрюваний організував нелегальний перетин кордону особою, які підлягають мобілізації. За 15,2 тис. доларів США він обіцяв незаконно переправити військовозобов’язаного через державний кордон України шляхом виготовлення документів військово-лікарської комісії про нібито непридатність чоловіка до військової служби та зняття його з військового обліку», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці затримали громадянина під час отримання другої частини коштів у сумі 7700 доларів. За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

«Наразі перевіряється причетність до скоєння цього злочину службових осіб військового комісаріату та членів військово-лікарської комісії», - зауважують у Генпрокуратурі.

 

Джерело фото: gp.gov.ua

Також ми розповідали, що під Києвом штампували медичні довідки охочим втекти за кордон від мобілізації, фото.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області