Налагодив схему ухилення від сплати податків на понад 3,1 млрд грн: судитимуть бізнесмена-втікача

11:45, 2 серпня 2022
Обвинувачений у 2011-2014 роках створив злочинну організацію та налагодив схему ввозу на митну територію України нерозмитнених нафтопродуктів.
Налагодив схему ухилення від сплати податків на понад 3,1 млрд грн: судитимуть бізнесмена-втікача
Фото: depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Судитимуть бізнесмена - втікача, який налагодив схему ухилення від сплати податків на понад 3,1 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Так, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно українського бізнесмена-втікача за фактом створення злочинної організації з метою ухилення від сплати податків, зловживання владою та службового підроблення (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 212 , ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

«Слідством встановлено, що обвинувачений у 2011-2014 роках створив злочинну організацію та налагодив схему ввозу на митну територію України нерозмитнених нафтопродуктів. У подальшому їх реалізовували на внутрішньому ринку країни без сплати до державного бюджету податків, зборів і платежів. Також він оформлював фіктивне вивезення цих нафтопродуктів за межі України.

Діяльність злочинної організації під керівництвом бізнесмена-втікача завдала економіці держави збитків на понад 3,1 млрд гривень.

У ході досудового розслідування накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно, а також земельні ділянки ПАТ «Одеський НПЗ» та ТОВ «Енергія і газ Україна», які належать керівнику злочинної організації», — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду