Підробка продукції відомих брендів: яке рішення прийняв суд

19:08, 2 серпня 2022
Своїми діями обвинувачені завдали компанії матеріальної шкоди на суму понад 260 тисяч гривень.
Підробка продукції відомих брендів: яке рішення прийняв суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області визнав винними трьох чоловіків у незаконному використанні знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у великому розмірі, вчинене організованою групою (частина 3 статті 229 Кримінального кодексу України), повідомляє офіційний сайт суду.

Судовим розглядом встановлено, що приблизно в кінці 2017 року у місті Кривий Ріг обвинувачений Г. вирішив виготовляти та продавати підроблену продукцію під торговельними марками, права на які зареєстровані за «The Procter & Gamble Company», та залучив для цього двох свої знайомих С. та Б.

Так, орієнтовно з січня 2018 року по січень 2020 року обвинувачені Г. та С. виготовляли пральні засоби у вигляді порошків та гелів, поміщували їх у пластикові ємності, наносили на етикетку зображення відомих знаків для товарів та послуг та зберігали у складських приміщеннях, орендованих обвинуваченим Б. Підробку чоловіки продавали. Отриманий прибуток від продажу підробленої продукції чоловіки ділили між собою.

Своїми діями обвинувачені завдали компанії «The Procter & Gamble Company» матеріальної шкоди на суму понад 260 тисяч гривень.

Під час судового розгляду обвинувачені визнали свою провину у скоєному та щиро розкаялись.

Суд визнав обвинувачених Г., С. та Б. винними у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Їм призначено покарання у вигляді штрафу: кожен з них повинен буде сплатити понад 260 тисяч гривень в дохід держави.

Також судом було задоволено цивільний позов компанії «The Procter & Gamble Company» та стягнуто з обвинувачених завдану матеріальну шкоду в розмірі понад 260 тисяч гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва