Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби – заява МЗС щодо обстрілів території ЗАЕС

21:43, 5 серпня 2022
МЗС України закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу.
Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби – заява МЗС щодо обстрілів території ЗАЕС
Джерело фото: dw.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

МЗС рішуче засуджує дії російських окупаційних військ на території захопленої ними Запорізької АЕС в м.Енергодар 5 серпня 2022 року.

Про це сказано у заяві МЗС України щодо обстрілів території Запорізької АЕС.

«Зокрема, на фоні цинічної відео-заяви президента РФ на Оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження яодерної зброї про відсутність намірів РФ застосовувати ядерну зброю в Україні Росія вдалась до численних провокацій на ядерному об’єкті.

Після введення з початку серпня 2022 року в приміщення 1-го і 2-го блоків ЗАЕС, які перебувають в стадії ремонту, військових вантажівок і позашляховиків наповнених зброєю, сьогодні відбулися артилерійські обстріли території біля промислового майданчику ЗАЕС. Внаслідок трьох зафіксованих попадань пошкоджено високовольтну лінію видачі електричної потужності ЗАЕС - Запорізьку ТЕС.

Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби.

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу», - сказано у заяві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки