3-4 тисячі доларів за фіктивні документи: на Вінниччині заблокували канал нелегальної міграції призовників до ЄС

20:11, 8 серпня 2022
Зловмисники використовували протиправний механізм із виготовлення фіктивних документів про навчання у вищих навчальних закладах країн Євросоюзу.
3-4 тисячі доларів за фіктивні документи: на Вінниччині заблокували канал нелегальної міграції призовників до ЄС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України заблокувала на Вінниччині канал нелегальної міграції потенційних призовників до країн Євросоюзу. Про це повідомило Управління СБ України у Вінницькій області.

Оперативники спецслужби викрили у Вінниці зловмисників, які використовували протиправний механізм із виготовлення фіктивних документів про навчання у вищих навчальних закладах країн Євросоюзу. Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

«За даними слідства, до організації схеми причетні двоє мешканців Вінниці та двоє громадян України, які на даний час тимчасово перебувають закордоном. Пакет фіктивних документів, що нібито підтверджують навчання у європейських вишах, фігуранти провадження оцінювали від 3000 до 4000 доларів США з особи.

Правоохоронці викрили зловмисників у середмісті Вінниці «на гарячому», під час отримання грошових коштів від чергового ухилянта», — йдеться у повідомленні.

Ділків було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У межах кримінального провадження їм оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За оперативними даними, оборудка функціонувала кілька місяців, за цей час їх «послугами» встигли скористатися до 10 потенційних призовників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду