Середня зарплата лікаря за півроку збільшилася на 30%, — МОЗ

07:15, 10 серпня 2022
Найвищі середні зарплати лікаря зафіксовані у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях .
Середня зарплата лікаря за півроку збільшилася на 30%, — МОЗ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З початку року середня зарплата лікаря зросла на понад 30% — до 24 150 грн, у порівнянні з торішнім рівнем у 18 170 грн. Водночас середня зарплата медичної сестри підвищилася з 13 800 до 16 010 грн. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Так, ще в січні 2022 року Уряд встановив розмір базової зарплати медикам: не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 гривень для медичної сестри. Медики, які працюють повний робочий день, не повинні отримувати зарплату нижче цього рівня.

«Наші медики, які майже пів року мужньо тримають свій медичний фронт, мають бути забезпечені гідною заробітною платою. МОЗ докладає максимум зусиль, аби кожна лікарня в кожному регіоні, навіть на тимчасово окупованих територіях, щомісяця мала кошти, необхідні для виплат базової зарплати працівникам. Також ми запровадили пакет дофінансування для медичних закладів, які не спроможні власним коштом виплачувати гідну заробітну плату медикам», — розповів заступник Міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

Цього року найвищі середні зарплати лікаря зафіксовані у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях — понад 26 000 гривень.

Лідерами за рівнем оплати праці середніх медпрацівників стала Полтавщина, Донеччина, Миколаївщина та місто Київ. У цих регіонах середня зарплата медичних сестер коливається у межах 16 000–18 000 гривень.

Заступник Міністра охорони здоров'я нагадав, що забезпечення медиків гідною заробітною платою має залишатися пріоритетом №1 для керівника кожного медичного закладу. А формальне переведення на пів ставки медиків, які фактично працюють повний робочий день, з метою економії коштів — неприпустиме.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду