НАЗК додало до списків потенційних кандидатів на міжнародні санкції ще 289 компаній та 40 осіб: хто серед них

12:26, 1 вересня 2022
Всього до списків внесено вже 19,3 тис. фізичних та 4,1 тис. юридичних осіб.
НАЗК додало до списків потенційних кандидатів на міжнародні санкції ще 289 компаній та 40 осіб: хто серед них
Фото із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції додало до списків потенційних кандидатів на міжнародні санкції ще 289 компаній та 40 осіб, які підтримують війну.

«Це вже 24-й перелік, який НАЗК надіслало до Міністерства закордонних справ України для розширення санкцій країнами-партнерами, а також до Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України – для здійснення заходів притягнення до кримінальної відповідальності, блокування активів та вирішення питання стягнення їх на користь України», - кажуть у агентстві.

Всього до списків внесено вже 19,3 тис. фізичних та 4,1 тис. юридичних осіб.

«Зокрема, НАЗК ініціює накладення санкцій на:

- компанії, власники або керівництво яких перебуває під санкціями США. До списків включено компанії, що належать близьким до Путіна особам – Юрію Ковальчуку, Сергію Ролдугіну, олігархам Олексію Мордашову, Алішеру Усманову, Аркадію Ротенбергу, Олегу Дерипасці, членам їх родин, до яких вже застосовано санкції США;

- керівництво підприємств кредитно-фінансової сфери, які, серед іншого, орієнтовані на підтримку військово-промислового комплексу. До списку пропонується включити керівництво дочірніх компаній «Газпромбанку», «Сбербанку», які вже перебувають під санкціями. Також додали керівництво «Російської національної перестрахувальної компанії», яка стала основним перестраховиком для російських суден, у тому числі танкерів «Совкомфлот», після введення міжнародних санкцій;

- керівництво промислових компаній, які пов’язані з підприємствами військово-промислового комплексу. Зокрема, Микола Пожидаєв – президент компанії «Сітронікс» (Sitronics Group), що входить до корпорації «Система» Володимира Євтушенкова. «Сітронікс» – багатопрофільна ІТ-компанія, яка через свої дочірні компанії виробляє супутники та космічні прилади, надає сервіси, розроблені на основі обробки супутникових даних, які використовуються у війні проти України.

До списків потенційних кандидатів на санкції також включено:

- президента федерації єврейських громад Росії, засновника та директора Єврейського музею та центру толерантності – Олександра Бороду, який підтримав вторгнення росії, українофобську тенденцію до висвітлення окремих подій, зокрема ракетного удару поблизу меморіального комплексу «Бабин Яр» у Києві;

- міжнародний громадський рух «Євразійський рух», головою якого є один з ідеологів «руського миру» – підсанкційний Олександр Дугін. Дугін прямо закликав вбивати українців та вже багато років просуває ідею знищення України як держави», - розповіли у НАЗК.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя