В АРМА передано понад 2 млрд грн активів підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії

11:09, 2 вересня 2022
В ОГП кажуть, що кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ.
В АРМА передано понад 2 млрд грн активів підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора в АРМА передано арештовані активи підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії.

Як розповідають в Офісі Генерального прокурора, це корпоративні права - 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукція і сировина на понад 500 млн грн.

«Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ, власник російської косметичної корпорації.

Встановлено, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста», - розповіли у прокуратурі.

Правоохоронцями проведено ряд обшуків, вилучено комп’ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. Опломбовано устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тис. тонн.

Досудове розслідування за фактами зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт, або майна, яке підлягає конфіскації, а також незаконного використання символіки Червоного Хреста (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 388, ч. 1 ст. 445 КК України) здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу СБУ.

По інформації агентства «Інтерфакс-Україна», що йдеться можливо про компанію «Вінницяпобутхім».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді