«Прямував до Чехії, щоб знайти роботу та уникнути мобілізації»: на Закарпатті врятували чоловіка, який намагався самотужки пройти горами до Словаччини

17:13, 4 вересня 2022
Чоловіка буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону.
«Прямував до Чехії, щоб знайти роботу та уникнути мобілізації»: на Закарпатті врятували чоловіка, який намагався самотужки пройти горами до Словаччини
Источник фото: dpsu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Майже цілу ніч прикордонники Чопського загону спільно з підрозділами ДСНС та Національною поліцією розшукували чоловіка, який намагався самотужки пройти горами з України до Словаччини. Про це розповіли у ДПСУ 4 вересня.

Вночі прикордонникам надійшла інформація від колег з Нацполіції про те, що у прикордонні, в районі гори Плішка, заблукала невідома особа.

У ДПСУ розповідають, що виявилося, що з проханням про допомогу до поліцейських по телефону звернувся чоловік. «Останній блукав горами у світлу пору доби у пошуках лінії кордону з ЄС, а з настанням темряви взагалі втратив орієнтир та був змушений звернутися по допомогу. Чоловікові пощастило, що був сигнал мобільної мережі та йому вдалося зателефонувати правоохоронцям», - кажуть у ДПСУ.

До його пошуків залучили прикордонні наряди прилеглих підрозділів та розшукових собак. Правоохоронцям спільно зі співробітниками ДСНС вдалося розшукати заблукалого «туриста» за декілька кілометрів від держрубежу вночі.

«22-річний українець, уродженець Запоріжжя, мав намір незаконним шляхом дістатися країн ЄС, однак переоцінив власні сили та вміння з орієнтування на місцевості. Він розповів правоохоронцям, що прямував до Чехії, щоб знайти роботу та уникнути мобілізації. Наразі життю та здоров’ю чоловіка нічого не загрожує, проте це не звільняє його від відповідальності.

Під час перевірки прикордонники встановили, що чоловіку вже неодноразово цього року відмовляли у пропуску через кордон в пунктах пропуску "Шегині" та "Рава-Руська". Мандрівника прикордонники затримали та помістили у пункт тимчасового тримання. Його буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону. Окрім того, у діях чоловіка вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст. 336 ККУ "Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період"», - розповіли у ДПСУ.

Також ми писали, що чоловік написав заяву до поліції, де поскаржився на пусті обіцянки переправити його за кордон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя