Здавав координати корпусів «Азову» та розвідував для «ДНР»: засуджено до 16 років ув’язнення жителя Київщини

20:00, 5 вересня 2022
Чоловіка засуджено до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Здавав координати корпусів «Азову» та розвідував для «ДНР»: засуджено до 16 років ув’язнення жителя Київщини
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури суд визнав жителя Київщини винним у державній зраді та здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«Прокурори у суді довели, що у 2017 році представники ФСБ РФ завербували засудженого. До лютого 2022 року він здавав іноземній розвідці місця розташування добровольчого батальйону «Азову» та інформацію про окремих військовослужбовців.

З травня 2022 року, тимчасово проживаючи в Єгипті, чоловік через соціальні мережі вийшов на представників так званої "ДНР" та почав співпрацювати з ними. Заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівщини, він здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь псевдореспубліки, передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ.

На початку червня 2022 року засуджений повернувся в Україну. Він приїхав у Чернівецьку область, де збирав відомості про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду поїздів, а також місця розташування військових частин ЗСУ та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань», - пишуть у Офісі Генерального прокурора.

Зазначається, що правоохоронці викрили та затримали чоловіка у Чернівцях. Його спільника затримано за місцем проживання на Чернігівщині та за здійснення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації засуджено до 10 років ув’язнення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду