ВРП пропонує головам апеляційних судів надати пропозиції для ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою

17:42, 6 вересня 2022
Для побудови ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою важлива думка апеляційних судів.
ВРП пропонує головам апеляційних судів надати пропозиції для ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя пропонує головам апеляційних судів надати пропозиції для ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою.

Про це повідомляє ВРП.

26 серпня 2022 року в Офісі Генерального прокурора відбулася нарада за участю представників судової влади, під час якої учасники обговорили координацію дій судової гілки влади та правоохоронних органів задля якомога ефективнішого розслідування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини, злочини проти національної безпеки – державну зраду, пособництво агресору, колабораційну діяльність.

За результатами робочої зустрічі до Вищої ради правосуддя надійшли матеріали щодо актуальних питань взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою в умовах правового режиму воєнного стану для  використання у роботі.

«Слід зазначити, що до повноважень Ради відноситься узагальнення пропозицій судів, органів та установ системи правосуддя стосовно законодавства щодо їх статусу та функціонування, судоустрою і статусу судді.

Тому з метою побудови більш ефективної взаємодії між правоохоронними органами із судовою системою ВРП звернулася до голів апеляційних судів з ініціативою висловити пропозиції або актуальні питання, які потребують вирішення та розглянути зазначені матеріали в межах відповідного апеляційного округу (з урахуванням дійсної територіальної підсудності)», - зауважує ВРП.

Також ми писали, що РАУ скликає З’їзд адвокатів України для призначення членів ВРП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області