Для покриття дефіциту держбюджету-2023 планують залучити міжнародну допомогу та випуск військових облігацій, — Шмигаль

16:45, 14 вересня 2022
Україна активно співпрацює з трьома фінансовими партнерами: МВФ, Європейським Союзом та США.
Для покриття дефіциту держбюджету-2023 планують залучити міжнародну допомогу та випуск військових облігацій, — Шмигаль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Для покриття дефіциту державного бюджету наступного року планується залучення міжнародної фінансової допомоги та випуск військових облігацій. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції.

«Це два джерела надходжень, крім податкових та митних, які ми бачимо наступного року», — зазначив очільник уряду.

Шмигаль підкреслив, що на сьогодні є три фінансових партнери, з якими активно співпрацює наша держава: Міжнародний валютний фонд, Європейський Союз і Сполучені Штати. Зокрема, з МВФ вже йде спільна робота над програмою на наступний рік.

«Вчора відбулася розмова Президента України з керівницею Фонду Крісталіною Георгієвою. МВФ погодив виділення Україні ще одного фінансування в розмірі 1,4 млрд дол. Так само як це було на початку війни. Ми домовились, що будемо продовжувати працювати з МВФ, щоб наступного року започаткувати нову спеціальну програму», — повідомив прем’єр-міністр.

Як підкреслив Шмигаль, минулого тижня також відбулися плідні зустрічі з керівництвом Європейської комісії: «Ми домовились, що допомога в розмірі 8 млрд євро надійде Україні цього року: 5 млрд євро вже до кінця вересня, 3 млрд у вигляді гранту очікуємо наприкінці жовтня — на початку листопада».

Прем’єр-міністр нагадав, серед іншого, про ініціативу Президента США щодо виділення додаткової допомоги нашій державі у розмірі 11,7 млрд дол.

«Ми розуміємо, що з такою підтримкою Сполучених Штатів і з отриманням допомоги від Євросоюзу ми цей рік проходимо стабільно», — зазначив Денис Шмигаль і додав, що наступний рік всі соціальні зобов’язання держави будуть виконуватись повною мірою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області