Зеленський призначив нового голову Національної служби посередництва і примирення

16:31, 14 вересня 2022
Новим головою Національної служби посередництва і примирення став Дмитро Кухнюк.
Зеленський призначив нового голову Національної служби посередництва і примирення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 649/2022 про призначення доцента кафедри нотаріального, виконавчого процесу та адвокатури, прокуратури, судоустрою Навчально-наукового інституту права КНУ ім. Т. Шевченка Дмитра Кухнюка новим головою Національної служби посередництва і примирення, що має забезпечити повноцінне функціонування системи соціального діалогу в країні. Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

«Цю службу Глава держави утворив, зокрема, задля сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення посередництва та примирення в таких ситуаціях.

В умовах воєнного стану надзвичайно важливим є зближення позицій роботодавців, профспілок і влади. Це необхідно для ухвалення узгоджених рішень з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, врегулювання трудових, соціальних, економічних відносин, забезпечення підвищення рівня та якості життя громадян.

Сучасні тенденції у трудових відносинах, євроінтеграційний рух України потребують модернізації системи та механізмів урегулювання трудових спорів, здійснення медіації у врегулюванні як колективних, так і індивідуальних трудових спорів, ведення соціального діалогу та цифровізації всіх процесів.

Ці питання є пріоритетними напрямками роботи для нового голови Національної служби посередництва і примирення.

Досвід Дмитра Кухнюка в роботі з врегулювання спорів і конфліктів, новітні погляди в юриспруденції сприятимуть виконанню поставлених Президентом завдань», — зазначили на офіційному сайті Глави держави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області