В Ізюмі знайдено масове поховання, де закопано більш як 400 тіл: фото

08:44, 16 вересня 2022
На кладовищі у звільненому Ізюмі Харківської області виявили братську могилу на понад 440 тіл.
В Ізюмі знайдено масове поховання, де закопано більш як 400 тіл: фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів місті Ізюм Харківської області знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей. Про це повідомив уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко у коментарі телеканалу «Настоящее время».

Телеканал опублікував фотографії масових поховань у лісі в Ізюмі, отримані від українських журналістів. На знімках видно хрести, багато з яких збиті з дощок. На деяких хрестах є написи - прізвища або числа. На одному з хрестів написано «ЗСУ, 17 осіб, м. Ізюм, з моргу». При цьому частина могил без хрестів.

Наразі сапери закінчили перевірку території навколо братської могили. На 16 вересня запланована процедура ексгумації тіл загиблих та направлення на судово-медичну експертизу.

Український уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко підтвердив справжність знімків. В ефірі він заявив, що українська сторона знала про існування поховання з роликів, які викладали російські військові, і шукала його після звільнення Ізюма.

За словами Котенка, тут сотні могил. Скільки людей у ​​них поховано, хто вони, коли і за яких обставин загинули, поки що точно невідомо. Передбачається, що серед загиблих є як військові, так і цивільні. Судячи з дат смерті, як мінімум частина мирних жителів загинула під час обстрілів Ізюму російською армією, заявив уповноважений.

Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов заявив, що в цьому місці поховано близько 440 осіб.

Після виявлення масового поховання людей в звільненому Ізюмі Президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив, що світ повинен притягнути Росію «до реальної відповідальності за цю війну».

«В Ізюмі на Харківщині знайдено масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної – має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні, всі. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається й до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього», – сказав він у своєму відеозверненні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області