Київ та Барселона стали містами-побратимами, — Кличко

18:35, 24 вересня 2022
Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав угоду про побратимство від початку широкомасштабної агресії РФ.
Київ та Барселона стали містами-побратимами, — Кличко
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київ та Барселона стали містами-побратимами. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Київ та Барселона стали містами-побратимами. Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста мають ключову роль у розвитку держав та поглибленні співпраці між ними», - заявив Кличко.

Він також зауважив, що Барселона передавала Україні пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни.

Своєю чергою, мер Барселони Ада Колоу підкреслила, що її місто і надалі допомагатиме і підтримуватиме Київ та Україну. Зокрема, сторони обговорили співпрацю в сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

«Цими вихідними Барселона святкує Дні міста. Наступного року містом-партнером у відзначенні дня народження Барселони буде Київ. На вулицях Барселони буде представлена українська культура, кухня, відбудуться заходи за участі митців із Києва», - заявив Кличко.

Кличко зазначив, що Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав угоду про побратимство від початку широкомасштабної агресії РФ. Зокрема, містами-побратимами української столиці також стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург.

Загалом у столиці України сьогодні 63 міста-побратима.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді