Захід розробляє плани на випадок ядерного удару РФ, — ЗМІ

09:37, 26 вересня 2022
Військові експерти вважають, що Путін погрожує застосувати ядерну зброю для того, щоб отримати поступки.
Захід розробляє плани на випадок ядерного удару РФ, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Західні політики розробляють екстрені плани на випадок, якщо  Путін нанесе ядерний удар по території України. Про це повідомляє Financial Times.

Видання наводить слова радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана про те, що Кремль попереджено безпосередньо: будь-яке застосування ядерної зброї матиме "катастрофічні наслідки" для Росії. Зокрема, США разом із союзниками "дадуть рішучу відповідь" на подібний крок РФ.

Один із високопоставлених американських чиновників зазначив у коментарі виданню, що якщо президент РФ думає, що "ядерна загроза залякає Україну, змусивши її капітулювати або відмовитися від 20 відсотків своєї території, або залякає її союзників, щоб вони не допомагали Україні, то він сильно помиляється".

Інші західні чиновники зазначили: ядерний удар по Україні навряд чи призведе до рівноцінної відплати: вони викличуть військові дії у відповідь західних держав з метою покарати Росію.

Декілька офіційних осіб заявили, що якщо Путін і вдасться до ядерної зброї, то найбільш вірогідним сценарієм може бути використання тільки тактичної ядерної зброї. Вона призначена для використання на полі бою.

Військові експерти вважають, що Путін погрожує застосувати ядерну зброю для того, щоб отримати поступки. Вони також зазначають, що погана координація армії РФ від початку вторгнення в Україну передбачає: ядерні удари навряд чи змінять результат бойових дій.

Раніше ми писали, що Путін пригрозив світові ядерною зброєю.

Президент України Володимир Зеленський не вважає, що президент РФ блефує, коли натякає на застосування ядерної зброї.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області