Збитки на суму майже 29 млн гривень: повідомленно про підозру керівнику одного з держпідприємств на Полтавщині

12:05, 28 вересня 2022
Про підозру повідомлено керівнику одного з держпідприємств на Полтавщині, яке спеціалізується на ремонті доріг.
Збитки на суму майже 29 млн гривень: повідомленно про підозру керівнику одного з держпідприємств на Полтавщині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівнику одного з держпідприємств на Полтавщині, яке спеціалізується на ремонті доріг, повідомили про підозру. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України на зловживанні службовим становищем в інтересах комерційних фірм, що завдало державному бюджету збитків на суму майже 29 млн гривень, викрито керівника одного з держпідприємств на Полтавщині, яке спеціалізується на ремонті доріг.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2018 року очільник підприємства на власний розсуд, всупереч вимог Бюджетного кодексу України, уклав із фірмами договори на проведення комплексу робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на загальну суму майже 29 млн гривень. З метою приховання злочину, вказана особа вирішила поділити три ділянки дороги протяжністю 118 км на 22 частини. Однак виконання вказаних робіт не відповідало напрямам використання бюджетних коштів.

Крім того, з’ясувалося, що договори укладено без проведення процедури відкритих торгів, а вартість самих робіт була завищена на суму понад 5,5 млн гривень.

Такі зловживання очільника держпідприємства завдали державі, в особі державного підприємства, збитків на суму майже 29 млн гривень – саме стільки коштів було безпідставно перераховано на виконання договорів.

На сьогодні дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 210 та ч. 2 ст. 364 КК України», - сказано у повідомленні САП.

Зазначається, що досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, ймовірно, причетні до вчинення вказаного злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва