Стало відомо, скільки нових ФОПів отримають допомогу за програмою єРобота

07:30, 1 жовтня 2022
Загальні виплати держави по всіх напрямках «єРоботи» вже склали близько 174 млн грн.
Стало відомо, скільки нових ФОПів отримають допомогу за програмою єРобота
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські підприємці подають все більше заявок на участь у державній програмі «єРобота», також збільшується кількість переможців і виплачених грантових коштів. Про це розповіла заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі телемарафону.

«Урядова програма «єРобота» стає все більш популярною серед бізнесу та серед майбутніх підприємців. Загалом вони вже подали майже 13 тисяч заявок. На сьогодні кількість успішних заявок – понад 1400, з них більше всього за програмою мікрогрантів «Власна справа». Уряд активно фінансує ці програми», – пояснила Бережна.

За оперативною інформацією Міністерства економіки, цього тижня було профінансовано заявки ще 172 переможців грантової програми «Власна справа» на загальну суму 39 млн грн. А загальні виплати держави по всіх напрямках «єРоботи» вже склали близько 174 млн грн.

Державна програма «єРобота» об’єднує в собі декілька напрямків, серед яких найбільш популярною є програма мікрогрантів, що передбачає отримання підприємцями до 250 тисяч грн на започаткування чи розвиток власної справи. Також в рамках «єРоботи» є програми для підтримки переробних підприємств, програми для садів та теплиць, а також для навчання та старту в IT.

«Ми сподіваємось, що програма «єРобота» і надалі буде популярною серед підприємців. Головна мета програми – створення нових робочих місць і активізація підприємництва, що є кроком до нашої перемоги на економічному фронті. Сума наданих бізнесу грантів повернеться до бюджету як податки з праці, які будуть сплачені завдяки новим робочим місцям і розширенню бізнесу», – розповіла Тетяна Бережна.

Також заступниця Міністра навела приклади вже реалізованих проектів за програмою «Власна справа».

«Підприємці зараз дуже креативні. Наприлад, підприємець з Рівненщини, що вже мав досвід з пошиття військової форми для чоловіків, вирішив розширити свій асортимент і започаткувати пошиття форми для жінок. Ми дуже раді, що, зокрема, за допомогою грантів можемо допомогти виробництву форми для наших захисниць запуститися і забезпечити комфорт нашим військовослужбовицям».

Наразі прийом заявок на усі напрямки програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія. Потрібно заповнити відомості про себе у електронній формі та додати невеликий бізнес-план, зразок якого можна завантажити на Порталі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва