Держпраці анулює ліцензії підсанкційним компаніям

21:28, 1 жовтня 2022
Держпраці анулюватиме раніше видані нею ліцензії компаніям, щодо яких ухвалено рішення про запровадження санкцій.
Держпраці анулює ліцензії підсанкційним компаніям
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна служба України з питань праці анулюватиме раніше видані нею ліцензії компаніям, щодо яких ухвалено рішення про запровадження санкцій. Відповідні повноваження Держслужби Кабінет Міністрів затвердив на засіданні у пʼятницю, 30 вересня. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

«Україна посилює санкційний тиск на державу-агресора. Комплекс дій, спрямований на досягнення максимального ефекту обмежень, містить в собі не лише введення нових санкцій та посилення тих, що були запроваджені раніше. Для того, щоб були задіяні всі можливі механізми обмежень, потребує удосконалення і нормативне поле», – заявила перший віцепремʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона пояснила, що цим рішенням уряд розширив повноваження Держпраці, дозволивши анулювати дозволи та ліцензії з підстав, визначених Законом про санкції.

В Мінекономіки нагадали, що раніше Уряд запропонував РНБО розглянути застосування санкції проти російської держкорпорації «Росатом» та пов’язаних з нею понад 700 юридичних та фізичних осіб.

Також відповідні пропозиції ухвалені стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконного поширення освітніх стандартів РФ на тимчасово окупованих територіях України, проти експрезидента України Віктора Януковича та його оточення, російських олігархів тощо.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва