НБУ оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті

18:30, 11 жовтня 2022
Регулятор уточнив порядок ведення касових операцій з урахуванням загального порядку виконання платіжних операцій, послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на/з рахунків користувачів.
НБУ оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України для забезпечення ефективного надання послуг з переказу коштів бізнесу та громадянам небанківськими надавачами платіжних послуг у контексті імплементації Закону України «Про платіжні послуги», введеного в дію 01 серпня цього року, оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Так, регулятор уточнив порядок ведення суб’єктами господарювання, зокрема небанківськими надавачами платіжних послуг, касових операцій з урахуванням загального порядку виконання платіжних операцій, послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на/з рахунків користувачів.

Це дасть можливість небанківським надавачам платіжних послуг ефективніше працювати з суб’єктами господарювання та фізичними особами у сфері переказу коштів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку  України від 19 вересня 2022 року № 205 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», що набирає чинності з 8 жовтня 2022 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва