Переправляли призовників до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох осіб

08:04, 14 жовтня 2022
Схему налагодили мешканці Болградського району.
Переправляли призовників до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох осіб
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вимагання (ч. 3 ст. 332, ч. 4 ст. 189 КК України), передає пресслужба відомства.

«Слідством встановлено, що мешканці Болградського району налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон. Вони доставляли чоловіків до використовуваної одним із спільників будівлі рибного розплідника в одному із сіл на Болградщині, у безпосередній близькості до кордону з Молдовою. Дочекавшись зручного моменту для незаконного перетину, ділки у пішому порядку проводили призовників через кордон поза пунктами пропуску. Вартість таких послуг оцінювали від 4000 до 6000 доларів США з одного військовозобов’язаного.

Обвинувачені були затримані співробітниками служби безпеки при черговій спробі переправити до Молдови двох чоловіків призовного віку.

Слід зазначити, що один з військовозобов’язаних відмовився незаконно перетинати держкордон у запропонований спільниками спосіб та висловив бажання покинути будівлю рибного розплідника. Побоюючись подальшого викриття їх протиправного «бізнесу», ділки почали вимагати кошти та погрожувати незаконним позбавленням волі, насильством та вбивством у разі відмови чоловіком незаконно перетнути кордон», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що у Києві викрили схему незаконного перетину кордону призовниками через систему «Шлях».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір