Стрілянина на Південмаші на Дніпропетровщині: судитимуть солдата-строковика

21:21, 18 жовтня 2022
Судитимуть солдата-строковика.
Стрілянина на Південмаші на Дніпропетровщині: судитимуть солдата-строковика
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора повідомляє, що розслідуванням встановлено, що 27 січня 2022 року солдат-строковик був включеним до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова».

«Вночі він викрав зброю з кімнати, де вона зберігалася і вчинив стрілянину. Внаслідок цього загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після скоєного стрілок втік з місця служби разом зі зброєю. Однак, його затримали працівники правоохоронних органів», - розповіли у ОГП.

Як зазначається, чоловіку інкриміновано порушення статутних правил взаємовідносин, вбивство та замах на вбивство двох і більше осіб, викрадення зброї, дезертирство, а також порушення статутних правил вартової служби та незаконне поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 406, п. п. 1, 8, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 8, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 408, ч. 2 ст. 418, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудове розслідування за процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері здійснювали слідчі третього слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Раніше ми повідомляли, що у ДБР спростували чутки про самогубство Артемія Рябчука.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду