Спрощення процедури тимчасового виїзду за кордон дітей до 16 років: Раді рекомендують прийняти законопроект

11:32, 28 жовтня 2022
Законопроектом пропонується встановити чіткий перелік підстав, коли тимчасовий виїзд за межі України дитини, яка не досягла 16-річного віку, у супроводі одного з батьків дозволяється без згоди другого з батьків.
Спрощення процедури тимчасового виїзду за кордон дітей до 16 років: Раді рекомендують прийняти законопроект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді України прийняти в другому читанні та в цілому урядовий Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення батьками питань тимчасового виїзду дітей за межі України, реєстр. № 6146. Про це повідомив представник уряду в Раді Тарас Мельничук.

Проектом Закону передбачено, зокрема:

чіткий перелік підстав, коли тимчасовий виїзд за межі України дитини, яка не досягла 16-річного віку, у супроводі одного з батьків дозволяється без згоди другого з батьків;

запровадження можливості надання одним із батьків згоди на тимчасовий виїзд дитини за межі України у супроводі другого з батьків шляхом внесення заяви в електронній формі, сформованої засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, з накладанням електронного підпису.

Прийняття акта позитивно вплине на можливість тимчасового виїзду дітей у супроводі одного з батьків за кордон та гарантуватиме реалізацію прав дітей на свободу пересування, належні умови для їх фізичного та духовного розвитку.

Раніше ми писали, що Комітет рекомендує Раді підтримати створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду