В Україні буде зупинено дію спеціального митного збору стосовно ПВХ-сировини, з якої виробляється профіль для вікон

08:00, 4 листопада 2022
Як заявив заступник Міністра економіки України, враховуючи великий попит саме на віконну продукцію, пропонується, тимчасово, поки триває війна, зупинити дію цього спецмита.
В Україні буде зупинено дію спеціального митного збору стосовно ПВХ-сировини, з якої виробляється профіль для вікон
Джерело фото: me.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні буде зупинено дію спеціального митного збору стосовно ПВХ-сировини, з якої виробляється профіль для вікон, на час воєнного стану. Таке рішення було прийнятj на засіданні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, пише Мінекономіки.

«Зараз у нас діє мито на користь національного виробника «Карпатнафтохім». Але після початку війни це підприємство не працює. Враховуючи великий попит саме на віконну продукцію, ми пропонуємо, тимчасово, поки триває війна, зупинити дію цього спецмита. Це дозволить наситити ринок віконною продукцією. Якщо національний виробник відновить виробництво, то спеціальне мито буде повернуто», - заявив заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка.

За його словами, це має стабілізувати ринок вікон України, де зараз спостерігається великий попит.

Крім того, було прийнятj рішення припинити антидемпінгове розслідування щодо ПВХ-профілю імпортного виробництва незалежно від країни походження у зв’язку із закінченням граничного терміну дії такого розслідування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва