ДБР підозрює ще одного експосадовця КМДА у незаконній передачі права власності на державне майно профспілкам на мільярди гривень

16:16, 4 листопада 2022
Об’єкти вже арештовані та передані в управління АРМА.
ДБР підозрює ще одного експосадовця КМДА у незаконній передачі права власності на державне майно профспілкам на мільярди гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому начальнику Головного управління майном КМДА.

Як пише Державне бюро розслідувань, його підозрюють у незаконній передачі права власності на державне майно профспілкам на мільярди гривень.

«ДБР спільно з СБУ задокументовали, що починаючи з 1992 року і по теперішній час посадовці Федерації професійних спілок України та підконтрольних їй приватних акціонерних товариств, за попередньою змовою групою осіб, незаконно оформлювали право власності на державне майно, а потім відчужували курортно-оздоровчі, спортивні, туристичні та інші державні комплекси.

Вказаний чиновник КДМА всупереч вимогам законодавства видавав накази з оформлення права власності на майнові комплекси та об’єкти нерухомості.

Посадовцем незаконно оформлено права власності на майнові комплекси/об’єкти нерухомого майна, а саме:

  • київська «Бальнеолікарня»,
  • санаторій «Жовтень»,
  • майновий комплекс бази відпочинку на Вишгородській,
  • майновий комплекс у Києві на вулиці Курортна.

Вартість вказаного майна на момент вчинення злочину перевищувала 247 млн грн, наразі вартість цих об’єктів сягає мільярдів гривень», - йдеться у повідомленні.

Вказані об’єкти вже арештовані та передані в управління АРМА.

Посадовцю повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем в інтересах інших юридичних осіб, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 6 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді