За завданням куратора з рф збирав дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ: до 15 років за ґратами засуджено жителя Шостки

17:41, 5 листопада 2022
На вирок суду чоловік чекав під вартою.
За завданням куратора з рф збирав дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ: до 15 років за ґратами засуджено жителя Шостки
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури жителя м. Шостка визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«Прокурор у суді довів, що засуджений та його знайомий були залучені представником збройних сил рф до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних. Виконуючи вказівки куратора, чоловіки відправляли йому за допомогою одного з месенджерів фото та відео місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, дані про кількість їх особового складу та військової техніки, а також її переміщення», - сказано у повідомленні.

На вирок суду чоловік чекав під вартою. Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Як зазначають у ОГП, стосовно спільника засудженого та куратора з рф триває слідство.

Також ми писали, що за публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним та засудив до 5 років позбавлення волі місцевого жителя за несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України та інших збройних формувань (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді