Зливав ворогу дані про переміщення ЗСУ: до 5 років за ґратами засуджено мешканця міста Дніпро

21:20, 1 листопада 2022
Прокурори в суді довели, що чоловік за допомогою листування у месенджері «Telegram» передавав адміністраторам проросійських каналів у соціальних мережах відеозаписи, пише ОГП.
Зливав ворогу дані про переміщення ЗСУ: до 5 років за ґратами засуджено мешканця міста Дніпро
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним та засудив до 5 років позбавлення волі місцевого жителя за несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України та інших збройних формувань (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у вівторок, 1 листопада.

«Прокурори в суді довели, що чоловік за допомогою листування у месенджері «Telegram» передавав адміністраторам проросійських каналів у соціальних мережах відеозаписи з дислокацією підрозділів Нацгвардії, переміщення ЗСУ та військової техніки на території м. Дніпра», - йдеться у повідомляє Офісу Генпрокурора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом СБУ у Дніпропетровській області.

Також ми писали, що сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата Охтирської районної ради VІІІ скликання від політичної партії «Наш Край» за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного часу, розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України та виправдовування дій агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді