Історичну зброю намагалися незаконно вивезти з України, фото

08:03, 11 листопада 2022
Шість старовинних предметів із металу відправниця задекларувала як запчастини до сільгосптехніки вартістю 10 доларів США.
Історичну зброю намагалися незаконно вивезти з України, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Артефакти часів пізнього середньовіччя ділки намагалися вивезти з України у вигляді запчастин до сільгосптехніки. Про це повідомила Київська митниця на своїй сторінці у Facebook.

Київські митники під час перевірки міжнародного поштового відправлення, що випливало із Запоріжжя до США, виявили автентичні зразки оправи холодної зброї часів другої половини XVII-XVIII століть, що мають історичну та культурну цінність.

Передбачається, що виявлені експонати – це видобуток, ймовірно, «чорних археологів». Шість старовинних предметів із металу відправниця задекларувала як запчастини до сільгосптехніки вартістю 10 доларів США.

Як визначили експерти Національного музею історії України, виявлене митниками – ковані та литі залізні хрестовини, рукоятки та наконечники піхов до шаблів, а також декоративна накладка для верхнього одягу військових. Ці предмети були поширені у Східній Європі за часів пізнього середньовіччя.

Дані артефакти мають історичну та культурну цінність. Усі вони – археологічного походження, адже мають ознаки тривалого перебування у землі.

Оскільки пересилання культурних цінностей за межі України у міжнародних поштових відправленнях заборонено, всі предмети правопорушення Київською митницею вилучено до рішення суду за протоколом про порушення митних правил.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва